Triangle Bikini

Är du på jakt efter en snygg bikini till sommaren kanske en triangle bikini är något för dig. Att hitta en som passar just dig kan vara svårt då vi alla är så olika när det kommer till formen på kroppen. Bikini marknaden har blivit enorm och modet på badstranden har blivit allt viktigare. Många köper flera nya bikinis varje år för att hänga med i trenden.

Bikini historia

Den moderna bikinin kom under 1940-talet och fick ett enormt genomslag. Fram till dess hade badmodet sett helt annorlunda ut och bikinin ansågs i början som något kontroversiellt. Den va minimal jämfört med sina konkurrenter, där baddräkten helst skulle täcka naveln. Den första att designa vad vi idag kan kalla en modern bikini var Jacques Heim men den som kommer att bli känd för den nya innovationen var Louis Reard. Det som de båda hade gemensamt var att deras modell var mycket mindre än sina föregångare och båda hämtade inspiration till namnet från en atoll i stilla havet.

Jaques Heim föddes i Paris 1899 och var en känd modeskapare och kostymdesigner för teater och film. Han började sin karriär i en pälsaffär som ägdes av hans föräldrar som de hade grundat året innan Jaques föddes. Han tog senare över verksamheten och utvecklade den från en verkstad till ett modehus som fick namnet ”House of Jaques Heim”. Under kriget fick familjen Heims problem med de tyska nazisterna som hade ockuperat Frankrike. På grund av sitt judiska ursprung trakasserades han och man fick använda sig av en ”icke judisk” frontman för företaget. I juni 1946 så var det då dags att lansera sin nya baddräkt som han kallade ”Atome”. Han presenterade den för omvärlden som ”världens minsta baddräkt” men knappt en månad senare fick han en konkurrent hade troligtvis inte räknat med.

Louis Reard föddes 1897 och var från början en bilingenjör men blev senare en kläddesigner. Han ville satsa på sin nya tvådelade baddräkt och presenterade den nästan exakt en månad efter att Jaques Heims hade lanserat sin egen. För att få uppmärksamhet kring sin produkt sålde han in den som ”mindre än världens minsta baddräkt” och namnet på produkten blev helt enkelt bikini.