Parfym

Parfymer på nätet

chanel parfym

Klassisk parfym från Chanel

Parfym är något som de flesta av oss använder dagligen. Att spruta på lite parfym innan man sticker iväg till jobbet är för många något som ingår i vardagsrutinen. Att välja rätt parfym, eller rättare sagt att välja en parfym man trivs med kan vara lite av en konst. Luktsinnena skiljer sig från en person till en annan och det kan ofta vara svårt att fastna för någon speciell doft. Idag så har de flesta kända varumärken en egen parfym och ett flertal kändisar har gjort sin egna speciella doft.

Detta gör att marknaden nästintill har ”svämmats” över av nya härliga parfymer. Kläder, trender och mode kommer ofta från kändisar och det är inget fel i att följa dessa trender, det går ju trots allt att se om man gillar kläderna en viss kändis har på sig. När det kommer till att välja en parfym så ska man vara försiktig med att välja en utifrån sin idol eller någon speciell person som gjort en egen doft. Den personen behöver ju inte alls ha samma smak för dofter som just du har. Beställ istället ett flertal prover på nätet eller gå till närmaste parfymeri för att upptäcka din egna speciella doft. I butiken kan du rådfråga personalen och berätta vad du letar efter för dofter.

Kända parfymer

Det finns många parfymer som hängt med ett tag på marknaden. Självfallet så släpper de stora varumärkena nya dofter vart och vartannat år men vissa av deras produkter får stanna kvar länge i sortimentet. En klassisk parfym som hängt med sedan 1920-talet är Chanel No 5. Det var den första parfymen som skapades av den franska modeskaparen Coco Chanel och har alltså nästan funnits i 100 år. Namnet Chanel No 5 kommer från att det var den 5:e flaskan som Chanel kom att föredra när hon skulle välja. Lite drygt 30 år senare, närmare bestämt 1953, fick parfymen reklam som ett företag bara kan drömma om, dessutom utan att behöva betala. Marilyn Monroe fick frågan vad hon brukade ha på sig när hon sover och svarade ”Två droppar Chanel No. 5″ . Efter detta så ökade försäljningen markant och kanske än idag är en bakomliggande orsak till att parfymen fortfarande finns kvar på marknaden.