Golfkläder

Inför kommande golfsäsong är det alltid lika kul att se vilka trender som kommer att slå igenom. Golfen har lämnat det lite tråkiga modet bakom sig. Flera golfstjärnor på PGA-touren har börjat klä sig i färgstarka golfkläder, vilket så småningom också fått genomslag hos den vanliga amatören. Klädes tillverkarna har insett detta och numera kan golfare även tjäna pengar på bra reklamkontrakt. Den självklara stjärnan när det kommer till marknadsföring är Tiger Woods. Hans sponsringskontrakt med Nike har gjort att varumärket har tagit stora marknadsandelar och faktiskt bidragit till att ändra hur folk kläder sig på golfbanan. Tigers stilrena kläder på golfbanan gjorde att man kom bort lite ifrån ”gubbmodet” som under en lång tid rådde på varje golfbana. De yngre spelare vi ser på touren idag har ofta väldigt färgstarka golfkläder och golfen har blivit en sport där varumärken marknadsför sina nya produkter.

Beställ golfkläder online

golfbyxor

Golfbyxor från Under Armour

Trots att golf är en stor sport i Sverige så är det få butiker som har ett bra sortiment av golfkläder. Ofta får man besöka en renodlad golfbutik för att få ett någorlunda utbud av golfkläder. Detta kan delvis bero på att golfsäsongen är så pass kort att butikerna inte tycker det är lönsamt att erbjuda golfkläder. Vill man ha ett bra utbud av golfkläder så är internet helt outstanding. Det krävs många besök runt om på de lokala golfshopparna för att få samma överblick som man får efter en tid på nätet. På nätet hittar man snabbt en snygg golfkjol eller ett par snygga golfbyxor, oftast till ett bättre pris än vanliga golfbutiker.

Förbered din golfsäsong med funktionella golfkläder

Om man ska beställa golfkläder på nätet är det skönt att endast behöva göra en beställning. Golf är en utrustningssport och det kan vara svårt att tänka på allt man behöver. En golfsäsong är lång och golf spelas i alla möjliga väderlekar. Tillhör du de golfare som börjar tidigt på säsongen är det viktigt att behålla värmen under rundorna. Börjar man frysa på golfbanan kommer detta påverka både det fysiska och psykiska spelet. Här kommer lite tips på vad som kan vara bra att ha i garderoben hemma eller i golfbagen.

  • En värmande vindjacka som håller borta vind och väta är en bra start.
  • Ett par tumhandskar som håller dig varm mellan slagen
  • Golfbyxor som är värmande och tillverkade av ett material som tål smuts och lera
  • Mössan – Bästa sättet att hålla värmen på